ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" створить СП із компанією Дерипаски

Нове підприємство буде розвивати літаки Ан-140.

"Антонов" створить СП із компанією Дерипаски
Фото: russianplanes.net

Держпідприємство "Антонов" має намір створити 2013 року спільне підприємство з компанією "Російські машини", що входить у холдинг "Базовий елемент" російського бізнесмена Олега Дерипаски.

Про це заявив директор з авіаційного бізнесу "Російських машин" Сергій Лихарєв. "СП могли створити і швидше, але є питання до законодавчої бази, її гармонізації між двома державами. Хоча ми не говоримо про обов'язкову необхідність законодавчих змін, але вони можуть знадобитися", - зазначив він.

Серед основних завдань СП - розробка нових модифікацій Ан-140, зокрема рампової версії для потреб російських прикордонників, військових та інших силових структур, а також подовженої версії літака.

До складу "Російських машин" входить Самарський авіазавод ("Авіакор - авіаційний завод"), що є партнером "Антонова" з виробництва літаків Ан-140.

Державне підприємство "Антонов" створене шляхом приєднання київського авіазаводу "Авіант" до авіаційного науково-технічного комплексу імені Антонова (АНТК) в липні 2009 року, а в січні 2010-го "АНТК ім. О. К. Антонова" перейменовано на ДП "Антонов".

АНТК ім. Антонова засновано 1946 року. Серед відомих літаків, у конструкторській розробці яких останнім часом брав участь АНТК ім. Антонова, - Ан-148, Ан-158, Ан-124, Ан-70, Ан-140 та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram