ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов розширює географію експорту вугілля

До кінця року ДТЕК поставить російській "ТГК-2" 120 тис. тонн антрациту.

Ахметов розширює географію експорту вугілля
Фото: EPA/UPG

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова почав постачати вугілля на Новочеркаську електростанцію в Ростовській області Росії.

Перші поставки відправили 6 жовтня в рамках контракту з компанією "ТГК-2", повідомляє прес-служба ДТЕК. Експорт до кінця року становитиме близько 120 тис. тонн. Потреб російської компанії на 2013 рік ще не з'ясовано.

"ТГК-2" - найбільша російська теплогенерувальна компанія потужністю 18,4 ГВт і з річною виручкою понад 100 млрд рублів. Основними видами діяльності компанії є виробництво та продаж електричної і теплової енергії.

Нагадаємо, останнім часом ДТЕК активно розширює напрямки експорту свого вугілля. Зокрема, холдинг почав продавати його болгарській Sviloza Thermal Power Station. Окрім того, компанія повідомила про контракти з бразильською сталеливарною компанією Gerdau і ефіопською Ethiopian Petroleum Enterprise.

У січні-червні на шахтах ДТЕК було видобуто 20 млн тонн вугілля (це трохи менше, ніж за весь 2011 рік, і більше, ніж 2010 року). При цьому його експорт за цей самий період становив 1,5 млн тонн. Загалом цього року заплановано видобути близько 40 млн тонн, що становитиме приблизно половини від усього українського вуглевидобутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram