ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна не внесла гроші до статутного фонду ядерного заводу

Російський ТВЕЛ свою частку перерахував ще в листопаді

Україна не внесла гроші до статутного фонду ядерного заводу

Держконцерн "Ядерне паливо" не вніс в призначений термін $42 млн для формування статутного фонду Заводу з виробництва ядерного палива, який будується в Кіровоградській області.

Про це повідомила прес-служба компанії "Русатом Оверсіз", пише УНІАН. Ця фірма входить в російський концерн "Росатом", який в свою чергу є співзасновником ядерного заводу через холдинг ТВЕЛ.

"Російська сторона в особі ТВЕЛ свої зобов'язання виконала в повному обсязі, і ще в листопаді 2013 року перевела гроші по допемісії. На жаль, український акціонер - ДК "Ядерне паливо" внести гроші до статутного капіталу до закінчення терміну емісії не зміг", - йдеться в повідомленні.

Тепер потрібно збирати нові збори акціонерів для проведення емісії та заново проводити збільшення статутного фонду.

Нагадаємо, "Ядерне паливо" мало внести гроші в СП до 31 грудня 2013 року. За ці кошти повинні фінансуватися основні будівельні роботи на майданчику, які стартують у другому кварталі 2014 року.

Завод з виробництва ядерного палива побудують в селищі Смоліне Кіровоградської області. Він повинен буде виробляти щорічно до 800 тепловидільних збірок. Акціонерами підприємства виступають держконцерн "Ядерне паливо" і російський ТВЕЛ в пропорції 50%+1 акція і 50%-1 акція відповідно.

На заводі вироблятимуться тепловидільні збірки ТВЗА (розробка російського бюро імені Африкантова) і їх модифікації, які експлуатуються на чотирьох енергоблоках Калінінської АЕС (Росія), на п'ятому та шостому енергоблоках АЕС "Козлодуй" (Болгарія), на двох енергоблоках АЕС "Темелін" (Чехія), а також на всіх АЕС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram