ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні відтепер п'ять аеропортів-мільйонників

Найбільшим залишається "Бориспіль", на друге місце вийшли "Жуляни".

В Україні відтепер п'ять аеропортів-мільйонників
Фото: Макс Левин

У 2013 році було зафіксовано стрімке зростання пасажиропотоку в українських аеропортах. За 12 місяців вони обслужили 15,1 млн людей, що більш ніж на мільйон перевершує показники попереднього року.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра Олександра Вілкула.

Найбільшим аеропортом країни, як і колись, залишається розташований поблизу Києва "Бориспіль". При цьому через

банкрутство авіакомпанії "АероСвіт", яка базувалася в ньому, він став єдиним серед найбільших аеропортів, пасажиропотік в якому скоротився. За 12 місяців через "Бориспіль" пройшло близько 7,9 млн пасажирів проти 8,5 млн роком раніше.

На друге місце за пасажиропотоком за рахунок двократного зростання вийшли київські "Жуляни" - 1,8 млн пасажирів. Замикають п'ятірку аеропорт "Сімферополь" ( 1,2 млн пасажирів), "Донецьк" (1,1 млн) та "Одеса" (1,07 млн).

Решта аеропортів, у тому числі найбільші з них - "Львів", "Харків" і "Дніпропетровськ", обслужили менше 1 млн пасажирів.

Варто підкреслити, що в 2012 році аеропортів-мільйонників було тільки три - "Бориспіль", "Сімферополь" і "Донецьк".

У 2013 році міжнародні регулярні рейси через Україну виконували 11 українських авіакомпаній до 44 країн світу та 56 іноземних перевізників в 32 країн. За рік було відкрито 20 нових міжнародних рейсів українських авіакомпаній та 16 нових міжнародних рейсів зарубіжних авіакомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram