ГоловнаЕкономікаБізнес

Банк Олександра Януковича взявся за зарплати залізничників

ДВРЗ перейшов на обслуговування у Всеукраїнський банк розвитку

 Банк Олександра Януковича взявся за зарплати залізничників
Фото: domnaydem.com

Всеукраїнський банк розвитку, який належить синові президента Олександру Януковичу, почав набирати клієнтів серед працівників залізничних підприємств.

Банк, один із найбільших кредиторів "Укрзалізниці", зараз намагається прибрати до рук її зарплатні проекти, пише "Інсайдер".

За інформацією джерела видання, в п'ятницю агенти банку рекламували його послуги серед співробітників ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр "Укрзалізниці". Це підрозділ, який відповідає за сайт, систему бронювання квитків, телекомунікаційні системи залізничного монополіста.

Такі збори відбулися і на інших держпідприємствах, і деякі, наприклад, Дарницький вагоноремонтний завод і Український центр механізації колійних робіт, уже погодилися перейти у ВБР.

Раніше практично всі службовці УЗ і залізничних підприємств обслуговувалися в Експрес-банку, який пов'язують з

нардепом-"регіоналом" Василем Хмельницьким.

Послуги

Експрес-банку дорожчі, ніж ВБР. Його відсоткова ставка на зарплатний проект становить 0,8%, тоді як банк Януковича просить 0,75% (або навіть 0,6%, якщо самому попроситися на обслуговування).

Зарплатний фонд залізниць 2013 року становив 15130 млн грн, в УЗ працюють понад 310 тис. осіб. Однак чи планує ВБР запропонувати свої послуги всім підприємствам УЗ, не відомо. У компанії стверджують, що керівники підприємств самі мають право вирішувати, з якими банками їм працювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram