ГоловнаЕкономікаБізнес

Автомати з продажу преси в київському метро виявилися звичайними розкладками

Дві фірми монополізували торгівлю газетами у столичній підземці

Автомати з продажу преси в київському метро виявилися звичайними розкладками
Фото: kievvlast.com.ua

Автомати для продажу преси, які мусили б замінити газетярів у київському метро, виявилися звичайними розкладками, тільки з платіжним терміналом і продавцем-"оператором".

Як зазначає "КиевВласть", газети і журнали лежать на звичайних полицях ролетних конструкцій, а гроші за товар теоретично потрібно засовувати в термінал. Оператор точки продажу преси зобов'язаний віддати покупцеві товар тільки за наявності чека з термінала.

У столичній адміністрації проблем з автоматами не бачать. "Головна умова конкурсу на встановлення автоматів - витримати необхідні й безпечні розміри конструкції. Хто сказав, що автомат не може працювати за участю людини? Можливо, саме для безпеки компанії-переможці вирішили контролювати процес продажу вручну", - заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

При цьому, за інформацією видання, у столичну прокуратура уже надійшла скарга з проханням перевірити правомірність відкриття переможцями тендера КМДА торгових точок у метро, принцип роботи яких не відповідає ні конкурсним умовам, ні наказу Мінінфраструктури.

Установлювали автомати фірми "Румб від А" і "Нива-95". Інших продавців із метро прибрали.

Зазначимо, що на частку розкладок із пресою в столичному метрополітені припадає близько 50% усіх продажів друкованих видань у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram