ГоловнаЕкономікаБізнес

У МАУ заговорили про скорочення кількості рейсів і персоналу

Компанія повідомила про серйозні проблеми через політичну кризу

У МАУ заговорили про скорочення кількості рейсів і персоналу
Фото: www.investgazeta.net

Президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников заявив, що їй доведеться піти на скорочення кількості рейсів, флоту й персоналу, якщо політична криза в країні затягнеться.

В інтерв'ю транспортному порталу ЦТС він розповів, що у компанії "серйозні проблеми, викликані політичними подіями".

"Ми бачимо падіння попиту на перевезення, відмови груп пасажирів, які раніше планували летіти або в Україну, або транзитом через наші аеропорти. Лізингові компанії не погоджуються надавати нам літаки. І хоча альтернативних клієнтів у них немає, і вони знову виставляють їх на ринок, вони побоюються передавати їх українським перевізникам. Крім того, деякі вантажовідправники шукають альтернативні маршрути доставки своїх товарів в обхід нашої країни", - повідомив Мірошников.

За його прогнозом, якщо криза закінчиться швидко та мирно, то цей рік для компанії за показниками буде на рівні попереднього.

"Якщо ж криза затягнеться, то рік буде провальним, і ми будемо змушені йти на непопулярні заходи: скорочення кількості рейсів, флоту, персоналу. Ми зробимо все, щоб авіакомпанія вижила, але за це доведеться заплатити високу ціну, і буде дуже боляче", - сказав він.

Нагадаємо, МАУ після банкрутства "АероСвіту" стала найбільшою авіакомпанією України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram