ГоловнаЕкономікаБізнес

Київське метро може збільшити інтервал руху поїздів

Начальник підземки заявив про критичну ситуацію з фінансуванням

Київське метро може збільшити інтервал руху поїздів
Фото: Макс Левин

Київський метрополітен може збільшити інтервал руху поїздів через збитки.

"Ми стоїмо на порозі збільшення інтервалів руху поїздів, тому що сьогодні 72 вагони вилучені з експлуатації - вони потребують ремонту на загальну суму 27 млн гривень. Взяти такі гроші ніде. Резерву рухомого складу немає. І це лише один фрагмент з численних проблем і експлуатаційних потреб метрополітену", - заявив начальник підприємства Володимир Федоренко "Українським новинам".

За його словами, витрати на перевезення давно перевищують доходи підприємства, а за останні півроку метрополітен не отримав ані копійки на свою експлуатаційну діяльність, тому збитки накопичуються день-у-день.

"У такому становищі Київський метрополітен не був ніколи з дня його заснування", - поскаржився Федоренко, додавши, що критична ситуація утворилася і з виплатою заробітних плат працівникам метро.

За словами начальника метро, якщо не вжити невідкладних заходів, метрополітен не зможе гарантувати безперебійну роботу.

Нагадаємо, що новий глава Київської міськадміністрації Володимир Макеєнко заявив, що Київ не підвищуватиме вартість проїзду в громадському транспорті, а гроші, необхідні для компенсації перевізникам, шукатимуть у тіньовому секторі. Сьогодні поїздка в метро коштує 2 грн при собівартості майже 3,40 грн.

Варто зазначити також, що минулого року КП "Київський метрополітен" заявляло про намір знизити швидкість руху поїздів у метро через брак коштів на ремонт шляхів, після чого гроші в бюджеті знайшлися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram