ГоловнаЕкономікаБізнес

"Петрівка", "7-й кілометр" і Ex.ua увійшли до списку світових піратів

Американці знову обурюються через піратство в Україні

"Петрівка", "7-й кілометр" і Ex.ua увійшли до списку світових піратів
Фото: mctb.ru

Управління торгового представника США (USTR) включило київський ринок "Петрівка" і одеський "7-й кілометр", а також два сайти, що базуються в Україні (Ex.ua і Extratorrent.cc), до списку світових піратів, що завдають найбільшої шкоди інтелектуальним правам.

Перелік оприлюднено на сайті USTR.

Американці зазначають, що Ex.ua, який дозволяє користувачам одним кліком завантажити піратський контент, зокрема: музику, телепрограми, фільми, книги та програмне забезпечення, входить до двадцятки найпопулярніших сайтів в Україні. Боротьба з Ex.ua, яку українська влада розпочала 2012 року, швидко вщухла внаслідок політичної критики і невдоволення народу. Жодних подальших заходів відтоді правоохоронці не вживали, а сайт тим часом далі заробляє на піратському контенті.

Extratorrent.cc (екс-Extratorrent.com) - ще один сайт, що базується в Україні, на якому можна знайти піратську музику, фільми (зокрема зняті з екранів кінотеатру новинки), ПЗ і багато іншого. За даними американців, Extratorrent.cc знаходиться в четвертій сотні за популярністю у світі, і незважаючи на неодноразові спроби прикрити сайт у декількох юрисдикціях, йому вдається існувати й далі, міняючи доменні імена.

Окрім того, невдоволення американців провокують ринки "Петрівка" в Києві (незважаючи на скорочення торгових точок з піратським продуктом) і "7-й кілометр" в Одесі (де торгують найрізноманітнішим контрафактом - від кросівок до дисків).

Нагадаємо, що до нового переліку USTR також включено соціальну мережу "ВКонтакте", російський файлообмінник Rapidgator.net і торент-трекер Rutracker.org.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram