ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд дозволив не повертати депозитів клієнтам, які втратили квитанції

Юристи радять зберігати всі документи, що їх видають банки

Суд дозволив не повертати депозитів клієнтам, які втратили квитанції
Фото: Макс Левин

Вкладники, які не зберегли квитанцій про внесення грошей на банківський рахунок, ризикують залишитися без своїх депозитів через рішення Верховного Суду.

Про це пишуть "Вести" з посиланням на юристів.

"Він конкретизував, що одного депозитного договору не досить, щоб підтвердити факт внесення людиною грошового внеску на рахунок. Для цього ще потрібно надати квитанцію (або ощадну книжку), в якій буде вказана сума вкладу. Або кілька таких квитанцій, якщо депозитний рахунок поповнювали не один раз", - пояснив старший партнер адвокатської компанії "Кравець і Партнери" Ростислав Кравець.

Втім, це не означає, що банки тепер повально відмовлятимуться видавати гроші без цього папірця. Але в конфліктних ситуаціях, наприклад у судах, фінустанова цілком зможе послатися на рішення ВСУ.

Тому юристи радять вкладникам зберігати всі документи, які видають банки при час відкриття депозиту: і договір, і всі квитанції.

Нагадаємо, що станом на 1 лютого 2014 року в банках знаходилося більш ніж 252 млрд грн населення на рахунках в національній валюті і майже 181 млрд грн у валюті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram