ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Богдана" відбирають тендер на 113 млн грн

Автомобільна компанія подала позов проти АМКУ.

У "Богдана" відбирають тендер на 113 млн грн
Фото: radikal.ru

Автомобільна корпорація "Богдан" подала до суду на Антимонопольний комітет, який запідозрив її в порушенні монопольного законодавства.

Про це пише "Перша інстанція", посилаючись на судові матеріали.

Як сказано в позовній заяві, наприкінці січня на підприємство з перевіркою прибули інспектори з АМКУ, проте компанія не дала їм провести ревізію. Претензії антимонопольників пов'язані із закупівлею Департаментом енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міськради 30 автобусів і 40 тролейбусів, вироблених автомобільною компанією "Богдан Моторс". При цьому, які саме порушення закидають "Богдану" і хто подав на нього скаргу в АМКУ,, в судових матеріалах не говорять.

Цей тендер міська влада Вінниці провела восени минулого року. У ньому перемогла "дочка" "Богдана" - компанія "Автоскладальний завод №1", яка запропонувала найменшу ціну - 113 млн грн. Згідно з контрактом, вартість одного автобуса становить 1,2 млн грн, одного тролейбуса - 1,9 млн грн. Термін постачання - зима-весна 2014 року.

Ініціатива АМКУ загрожує втратою замовлення, тому юристи "Богдана" оскаржили розпорядження комітету про перевірки. 7 лютого Волинський окружний адмінсуд призупинив їх до ухвалення рішення по суті.

Нагадаємо, що днями "Богдан" заявив про перешкоджання його роботі з боку контролюючих та фіскальних органів, пригрозивши навіть подати позов до Європейського суду з прав людини. При цьому компанія припинила роботу близько третини своїх автоцентрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram