ГоловнаЕкономікаБізнес

Знижені тарифи на газ утримуватимуть мінімум до липня

У "Газпромі" пов'язують продовження знижки зі складом нового уряду

Знижені тарифи на газ утримуватимуть мінімум до липня

Нацкомісія з регулювання енергетики має намір утримувати знижену ціну на газ для промисловості і теплокомуненерго мінімум до кінця першого півріччя, навіть якщо знижку на імпортний газ у другому кварталі скасують.

Про це повідомив голова НКРЕ Сергій Тітенко "Коммерсанту-Украина".

"У першому кварталі у нас з Росією підписали угоду. Завдяки цій угоді ми можемо витримувати ті ціни, які сьогодні маємо, розпродаючи торішні запаси газу і змішуючи їх з газом, що надходить зараз", - сказав він.

Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго зараз становить 1,3 тис. грн за тисячу кубометрів, а для промисловості - 3,1 тис. грн. Якщо знижка на російський газ у другому кварталі залишиться, то ціна газу знизять до 2,7 тис. грн.

"Якщо ж знижка на другий квартал не діятиме, ми, швидше за все, зможемо тримати ціни на газ на нинішньому рівні завдяки дешевшому паливу, що надійшло у першому кварталі, до кінця першого півріччя", - додав Тітенко.

Можливість продовження знижки для України в "Газпромі" наразі офіційно не коментують. Проте джерело в компанії заявило, що її наявність залежатиме від того, хто очолить майбутній уряд, і як скоро його сформують.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року "Нафтогаз" і "Газпром" підписали додаткову угоду до договору 2009 року про те, що вартість газу для України в першому кварталі складе $268,5 за тисячу кубометрів. Якщо сторонам не вдасться домовитися про продовження цієї знижки, ціну автоматично визначать згідно з основним контрактом, тобто зросте до $390-410 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram