ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія знову погрожує Україні обмеженням на ввезення продукції

РФ може ввести обмеження на ввезення продукції високого ветеринарного і фітосанітарного ризику

Росія знову погрожує Україні обмеженням на ввезення продукції
Фото: novorab.ru

Росія і Митний союз можуть ввести тимчасові обмеження на постачання продукції підвищеного ризику з України, оскільки не виключає зниження рівня контролю її безпеки.

Про це заявив голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт за підсумками зустрічі з головою ветслужби Білорусі Юрієм Пивоварчиком у Брянську і телефонних переговорів із заступником міністра аграрної політики України Іваном Бісюком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми з білоруським колегою дуже стурбовані ситуацією, що складається в Україні, і не виключаємо, що можемо ввести обмеження на ввезення продукції високого ветеринарного та фітосанітарного ризику із цієї країни", - повідомив Данкверт.

Він також додав, що обмеження також можуть стосуватися транзитних перевезень.

За його словами, умови, в яких працюють українські експерти, викликають тривогу і сумнів у їх дієздатності. Особливо у зв'язку з тим, що в країні зареєстровано випадки африканської чуми свиней (АЧС).

Як зазначив Данкверт, у ветеринарії та фітосанітарії співпраця ґрунтується на довірі служб.

"І якщо умови роботи української служби найближчим часом не покращають і, ба більше, відбудеться зміна її керівництва, то це матиме певні наслідки для налагоджених останніми роками ділових відносин. Вони не завжди були безхмарними, але українські колеги намагалися працювати так, щоб торгівля між нашими країнами розвивалася", - сказав він.

Данкверт заявив, що види продукції, на постачання якої можуть увести обмеження, визначить моніторинг. "Наявність АЧС у країні не додає оптимізму", - сказав він.

Нагадаємо, Білорусь увела заборону на імпорт свинини з Луганської області України у зв'язку з виникненням вогнища африканської чуми свиней (АЧС). Вірус АЧС виявили в Луганській області на кордоні з РФ.

Востаннє АЧС зафіксували в Україні влітку 2012 року, коли спалах захворювання був у Приморському районі Запорізької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram