ГоловнаЕкономікаБізнес

"Фуршетові" заарештували товар у трьох супермаркетах

Баленко заборгував грошей колекторам

"Фуршетові" заарештували товар у трьох супермаркетах
Фото: svpressa.ru

Госпсуд Києва в середині лютого заарештував товар, що перебуває в обороті підприємства "Фуршет Центр", керуючого трьома супермаркетами "Фуршет" в Києві. Зокрема, накладено арешт на продовольчі товари з терміном зберігання понад 6 місяців, а також непродовольчі товари, на загальну суму 11,98 млн грн.

Таке рішення ухвалено за позовом колекторської компанії "Кредитні ініціативи", яка належить Альфа-Банку, пише "Коммерсантъ-Украина". "Кредитні ініціативи" вимагають подібних рішень і щодо інших компаній, пов'язаних з ПрАТ "Фуршет".

Колектори так намагаються домогтися виплати 82 млн грн боргу "Фуршету", який вони викупили в УкрСиббанку наприкінці минулого року.

Співвласник компанії "Фуршет" Ігор Баленко заявив, що перепродаж боргу колектору був несподіванкою для нього. "У нас уже були домовленості з банком, які мали підписати наприкінці минулого року. Однак за кілька днів до призначеного дня ми дізналися, що банк продав борг колектору. З банками, окрім згаданого, нам удається домовитися. Ми планували призупинити переговори про реструктуризацію до кінця зими. Але у зв'язку із ситуацією в країні це питання зависло в повітрі", - розповів він.

Нагадаємо, за підсумками 2012 року "Фуршет" займав четверте місце серед найбільших мереж супермаркетів за виручкою, поступаючись тільки безперечним лідерам: Fozzy Group, АТБ і Metro.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram