ГоловнаЕкономікаБізнес

Банкіри закликають клієнтів довіряти тільки перевіреній інформації

Українців просять утриматися від спекуляцій

Банкіри закликають клієнтів довіряти тільки перевіреній інформації
Фото: EPA/UPG

Провідні українські банкіри закликали всіх своїх клієнтів отримувати об'єктивну інформацію про ситуацію від самих банків і НБУ, а вітчизняних журналістів попросили звертатися за коментарями до самих банкірів.

З таким зверненням до всіх клієнтів і преси виступив під час спеціальної прес-конференції в НБУ, присвяченої стабілізації ринку банківських послуг, голова найбільшого українського банку ПриватБанку Олександр Дубілет.

На думку банкіра, наша історія і робота банків у періоди попередніх політичних криз показала, що у виграші залишилися ті клієнти, що не намагалися отримати вигоду від спекулятивного обміну валюти нехай навіть і з втратами, яких не уникнути при достроковому розірванні депозитів.

"Згадайте 2004 рік, коли курс долара піднімався до 8 гривень, а потім стабілізувався на рівні 5 гривень за долар. Всі, хто запанікували і купили на свої вклади готівкову валюту, щоб потім покласти її під подушку, не тільки не заробили дохід, а й втратили на зниженні курсу. Ті, хто довірили свої гроші банкам, не лише нічого не втратили у вартості гривні за рахунок високих відсотків, а й отримали прибуток" - зазначив Олександр Дубілет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram