ГоловнаЕкономікаБізнес

Крим поспішає націоналізувати українські держпідприємства

Теміргалієв обіцяє не чіпати приватний бізнес

Крим поспішає націоналізувати українські держпідприємства

Невизнана кримська влада має намір націоналізувати українські держпідприємства, які розташовані на півострові, вже найближчими днями, заявив перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

"Власність держкомпаній, зокрема тих, які експлуатують надра, таких як "Чорноморнафтогаз", а також інших держкомпаній, таких як "Укрзалізниця", і деякі державні оздоровниці перейдуть у власність республіки Крим уже найближчим часом", - цитує Теміргалієва "Інтерфакс-Україна".

Приватні компанії, які працюють на території автономії, обіцяють не чіпати. "Якщо вони легально зареєстровані, якщо вони мають право власності на ті підприємства, які експлуатують, то до них питань немає, вони працюватимуть так само, як і працювали раніше", - сказав Теміргалієв. Українським банкам доведеться зареєструватися на півострові як іноземним, додав він.

При цьому, коментуючи ситуацію з переходом кримського бізнесу з української в російську податкову систему, Теміргалієв повідомив, що для цього може знадобитися перехідний період тривалістю близько півроку.

Нагадаємо, на 16 березня в Криму призначено референдум про приєднання республіки до Росії. Міжнародна громадськість, окрім Росії, і українська влада цього референдуму не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram