ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо держактиви, які збирається привласнити кримська влада

Вартість "Чорноморнафтогазу" оцінили в $1 млрд

Названо держактиви, які збирається привласнити кримська влада
Фото: EPA/UPG

"Чорноморнафтогаз" і залізниці є першими в черзі на націоналізацію в Криму.

Про це пише російський "Коммерсант".

"Чорноморнафтогаз" зараз повністю належить "Нафтогазу України". Йому належать ліцензії на 17 родовищ, здебільшого газових. Йому також належить Глібовське підземне газове сховище обсягом 1 млрд кубометрів, в якому зараз знаходиться близько 700 млн кубометрів. Є плани щодо збільшення потужності ПГС до 5 млрд кубометрів. Крім того, компанії належить 1,3 тис. км магістральних газопроводів, флот з 29 суден для обслуговування видобувних платформ і судноремонтна база.

Вартість "Чорноморнафтогазу" становить від $300 млн до $1 млрд.

Залізниця Криму входить до складу Придніпровської залізниці і належать Мінінфраструктури України. Загальна протяжність залізниць Криму становить близько 550 км, з яких тільки половина електрифікована. Залізничне сполучення півострова використовується переважно для перевезення пасажирів і працює на 21 напрямку.

Республіканською власністю Криму також збираються визнати державний санаторно-курортний фонд, морські порти в Керчі, Феодосії, Євпаторії, Ялті. Також під націоналізацію потраплять кілька підприємств, які виробляють алкогольну продукцію.

Нагадаємо, на 16 березня в Криму призначено референдум про приєднання республіки до Росії. Міжнародна спільнота, за винятком Росії, і українська влада цей референдум не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram