ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська компанія прибрала з назви прізвище російського акціонера через Крим

Погляди Ашманова і партнерів на події в Україні розійшлися

Українська компанія прибрала з назви прізвище російського акціонера через Крим
Игорь Ашманов

Українська інтернет-компанія "Ашманов і партнери Україна", яку спільно створили холдинг "Інтернет Інвест" Олександра Ольшанського і російський інтернет-бізнесмен Ігор Ашманов, прибирає з назви прізвище Ашманова з політичних міркувань. Тепер вона називатиметься "Ольшанський і партнери".

Як пише AIN.ua, компанія не хоче асоціюватися з політичною діяльністю Ашманова. Він є співголовою російської партії "Великое отечество", яка із захопленням підтримала анексію Криму Росією. Українську владу партія вважає "зграєю ультраправих націоналістів - бандерівців". Сам Ашманов вважає Бандеру, Шухевича та їхніх послідовників есесівцями.

"Ми, як і раніше, наполягаємо на позиції, що свобода слова є фундаментальною цінністю, і вважаємо, що кожна людина має право висловлювати свою думку, незалежно від того, як би вона нам подобалася чи не подобалася. Але враховуючи фактичну окупацію частини української території військами Російської Федерації, ми не бачимо далі можливості працювати під брендом "Ашманов і партнери Україна", - йдеться в заяві компанії.

У компанії не виключають, що Ашманов вийде зі складу акціонерів, але наразі переговори із цього приводу тривають.

Нагадаємо, у вівторок Крим увійшов до складу Росії. Україна та міжнародна спільнота не визнають цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram