ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії зажадали заборонити українське молоко

Молочне лобі в РФ вирішило зіграти на євроінтеграції України

У Росії зажадали заборонити українське молоко

Російське об'єднання молочників "Союзмолоко" попросило владу ввести 2-річний мораторій на ввезення в Росію молока і молочної продукції з України в разі її інтеграції в Євросоюз.

Як повідомляє "Коммерсантъ", молочники бояться реекспорту європейських молочних продуктів. Середня ціна сирого молока в ЄС нижча від російської продукції: 0,4 євро порівняно з 0,55 євро, і після зниження мит на західному кордоні України це дешеве молоко може потрапити на російський ринок.

Утім, обсяги постачання імпорту молочної продукції з України в РФ зараз дуже незначні. За даними Держстату України і Федеральної митної служби РФ, у першій половині 2013 року в Україні виробили 50 тис. тонн сухого знежиреного молока, з яких до Росії відправлено лише 350 тонн. За той самий період виготовлено 170 тис. тонн сирів, із яких менш ніж 18 тис. тонн експортовано в Росію.

За словами директора департаменту тваринництва Мінсільгоспу Володимира Лабінова, невеликі обсяги імпорту і той факт, що у РФ немає обмежень на постачання продукції з Європи, робить обмежувальні заходи, запропоновані "Союзмолоко", непотрібними.

Нагадаємо, вчора в Россільгоспнагляді заявили, що вихід України з СНД зупинить експорт української продукції тваринництва в країни співдружності і Митного союзу передусім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram