ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна заборонила рейси в аеропорт "Сімферополь"

МЗС просить ICAO покарати російські авіакомпанії

Україна заборонила рейси в аеропорт "Сімферополь"
Фото: EPA/UPG

Україна звернулася до Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO, спеціальний орган ООН) зі скаргою на російські авіакомпанії, які виконують рейси в аеропорт "Сімферополь", хоча не мають на це дозволу від київської влади.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, пише РБК-Україна.

Він зазначив, що у зв'язку з кримськими подіями Україна як держава, на території якої знаходиться аеропорт "Сімферополь", повідомила усі міжнародні структури, в тому числі Росію, про закриття аеропорту. Але російські авіакомпанії цю вимогу проігнорували.

"У період з 11 по 20 березня зафіксовані численні факти порушення низкою авіакомпаній, які належать Російській Федерації, зокрема "Ак Барс Аеро", "Аерофлот", "Глобус", "Шар Інк", - заявив Перебийніс.

"Аеропорт в Сімферополі офіційно закрито... За порушення передбачені відповідні санкції. Тому ми зараз офіційно інформуватимемо цю міжнародну організацію про постійне, майже щоденне, порушення Російською Федерацією цієї заборони", - додав дипломат.

Аеропорт "Сімферополь" входить до трійки найзавантаженіших в Україні, поступаючись тільки київським "Борисполю" і "Жулянам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram