ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС зобов'язалося ліквідувати гральний бізнес в Україні

Україною курсуватимуть мобільні групи для виявлення гральних закладів

МВС зобов'язалося ліквідувати гральний бізнес в Україні
Фото: dumskaya.net‎

Керівництво МВС прийняло рішення, що до 20 квітня 2014 року всі гральні заклади на території України мають бути ліквідовані відповідно до чинного законодавства.

Про це йдеться на сайті МВС з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ Володимира Євдокимова.

По Україні курсуватимуть мобільні групи для виявлення гральних закладів. Якщо на якій-небудь території виявлять таку установу, то спочатку звільнять з посади дільничного інспектора міліції та начальника відділу боротьби з економічними злочинами району. Керівнику ж міського управління міліції та начальнику боротьби з економічними злочинами міста випишуть щонайменше попередження про неповну посадову відповідність.

У разі повторного виявлення гральних закладів будуть звільнені з посад начальники ДСБЕЗ міст, попередження про неповну посадову відповідність отримає начальник УДСБЕЗ області, а начальник УМВС - сувору догану. Якщо ж такі дії зафіксують втретє, начальників УМВС звільнять.

За словами Євдокимова, корупційні схеми, які були напрацьовані в роботі гральних закладів за останні роки, притаманні більшості областей і міст України.

Зокрема, за функціонування таких ігрових точок платилося щомісяця 1000 доларів США начальнику ДСБЕЗ району, 500$ - оперативному працівнику вказаного відділу, 500$ - до районної прокуратури, 500$ - у міську прокуратуру. Окремо власники бізнесу платили дільничному, патрульно-постовій службі, в карний розшук і співробітникам з боротьби з кіберзлочинністю.

Друга схема, яка існувала до недавніх часів ("два на три"), - щомісяця, з кожної точки 2000$ йшло міському управлінню внутрішніх справ, 2000$ - у міську прокуратуру, 2000$ - у МВС.

Нагадаємо, гральний бізнес, в тому числі і букмекерський, заборонений в Україні з 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram