ГоловнаЕкономікаБізнес

IT-галузь запропонувала уряду свою програму реформ

"Айтішники" просять про 3G-зв'язок і захист інтелектуальної власності

IT-галузь запропонувала уряду свою програму реформ
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Представники української IT-спільноти підготували програму реформ під назвою "Інноваційна Україні", яку, на їхню думку, потрібно реалізувати в Україні для розвитку цього сектору економіки.

Презентація програми є у розпорядженні LB.ua.

На думку "айтішників", почати варто з загальних реформ, які потрібно провести протягом найближчих трьох місяців: реформувати оподаткування в цілому або ухвалити спеціальний закон про податки для IT-галузі; автоматизувати і зробити публічними закупівлі, податкове адміністрування та інші державні процеси; почати реформу освіти для збільшення випускників технічних спеціальностей; ухвалити закон про електронну комерцію.

Також пропонується провести більш вузькі коротко- і довгострокові реформи для кожного конкретного сектору IT.

Наприклад, для розвитку аутсорсингових компаній пропонується зайнятися підвищенням іміджу України та припиненням практики рейдерських захоплень, для ринку он-лайн-комерції - спрощенням видачі ліцензій на електронні гроші та розвитком логістичної інфраструктури.

Для центрів досліджень і розробки потрібне забезпечення прав на інтелектуальну власність, спрощення отримання робочих віз для іноземних фахівців і створення інноваційних парків, для телекому - видача ліцензій на зв'язок третього і четвертого поколінь, введення заборони на вилучення серверів і відключення мереж.

Зі свого боку "айтішники" готові надати експертну допомогу уряду і приєднатися до робочих груп Кабміну. До ініціативної групи, яка створила цю програму реформ, входять представники всіх найбільших IT-компаній України, включно з "Майкрософт Україна", Datagroup, AVentures Capital, УМХ, "Юскутум", SoftServe, Ciklum, EastLabs та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram