ГоловнаЕкономікаБізнес

Bloomberg: свідчення Фірташа можуть становити загрозу "Газпрому"

Олігарх знає дуже багато про роботу російської компанії

Bloomberg: свідчення Фірташа можуть становити загрозу "Газпрому"
Фото: Макс Левин

Свідчення олігарха Дмитра Фірташа, видачі якого домагаються США, можуть становити загрозу "Газпрому".

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на директора консалтингової компанії East European Gas Analysis Михайла Корчемкіна.

"Фірташ був дуже глибоко обізнаний в деталях комерційної діяльності "Газпрому" в Україні, у фінансових транзакціях. Якщо Фірташ укладе угоду з ФБР і почне давати свідчення, це може створити загрозу важких наслідків для менеджменту "Газпрому" і для компанії як такої", - заявив експерт.

Він нагадав, що американські інвестори контролюють значну частину цінних паперів "Газпрому", і якщо вони дізнаються, що через дії менеджменту компанії вони зазнали втрат, можуть послідувати "санкції, великі штрафи і судові позови".

"Фірташ може знати, чи була у менеджерів "Газпрому" і "Газпромбанку", а також українських чиновників особиста економічна зацікавленість в цих угодах", - додав колишній заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов.

На думку старшого співробітника фонду Heritage Аріеля Коена, обвинувачення проти Фірташа у зв'язку з діяльністю підконтрольної йому швейцарської фірми в Індії висунули саме для того, щоб домогтися екстрадиції бізнесмена в США і переконати його видати інформацію про "Газпром" і наближених Путіна.

Нагадаємо, Фірташа затримали у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США за підозрою в створенні злочинної групи і підкупі індійської влади з метою забезпечити участь його компанії в проекті з розробки титанового родовища. Минулої п'ятниці Фірташа відпустили під заставу 125 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram