ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Ахметова скерує на розвиток Маріуполя 31 млн гривень

Кошти підуть на розвиток інфраструктури, організацію дозвілля, підтримку сфер освіти і охорони здоров'я

Компанія Ахметова скерує на розвиток Маріуполя 31 млн гривень
Фото: www.inzider.ru

У 2014 році на розвиток Маріуполя компанія "Метінвест" скерує 31 млн гривень. Відповідну угоду про соціальне партнерство з Маріупольською міськрадою підписали генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков, маріупольський міський голова Юрій Хотлубей, генеральні директори комбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі і Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Юрій Зінченко, повідомляє УНН.

Сума інвестицій порівняно з минулим роком зросте на 8 млн грн через видатки на придбання автобусів для міста.

"Ідея партнерства з містами в нашій компанії існує більш ніж п'ять років. Із понад 300 млн грн, які ми витратили на соціальні проекти за останні п'ять років, понад 100 мільйонів припадає на Маріуполь. Це показує, яку роль відіграє це місто для нашої компанії", - зазначив генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Як і минулого року, кошти спрямують на розвиток інфраструктури міста, на організацію дозвілля маріупольців, підтримку сфер освіти і охорони здоров'я.

"2013-й був дуже складним для Маріуполя і загалом для України. Падіння обсягу виробництва становило 16 %. І в такій ситуації позиція, яку зайняли комбінати Ілліча й "Азовсталь" щодо збереження робочих місць, дозволила досягти стабільності в нашому місті і забезпечити реалізацію міських програм. Наші рахунки були паралізовані. Казначейство України працювало на грошах місцевих рад, розраховуючись із боргами, виплачуючи пенсії, забезпечуючи соціальний захист. 56 млн грн зависло на рахунках казначейства. А це ті роботи, які треба було виконувати місту в осінньо-зимовий період, для підготовки до початку навчального року і багато іншого. Ми вдячні "Метінвесту" за руку допомоги", - сказав міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram