ГоловнаЕкономікаБізнес

Базовою авіакомпанією Криму може стати Red Wings або "Грозний Авіа"

Великі перевізники не претендують на аеропорт "Сімферополь"

Базовою авіакомпанією Криму може стати Red Wings або "Грозний Авіа"
Фото: flyredwings.com

Російська влада має намір найближчим часом визначитися з базовою авіакомпанією Криму. Нею може стати Red Wings або "Грозний Авіа", пише "Коммерсант". Це питання обговорювалося вчора в Мінтрансі РФ.

Обидві авіакомпанії не надто багато літають за кордон, а їх флот складається тільки з вітчизняних літаків, що убезпечить їх від можливих санкцій з боку Заходу. Перевізники, чиї судна знаходяться в лізингу у іноземних компаній, а зарубіжна маршрутна мережа широко розвинена, отримають більше ризиків, ніж плюсів від обслуговування кримських напрямків.

Red Wings базується в "Домодєдово", виконує регулярні та чартерні рейси у 20 напрямках. Парк складається з восьми Ту-204. Наприкінці 2012 року літак Red Wings розбився в аеропорту "Внуково", після чого компанію тимчасово відсторонили від польотів. Якщо Red Wings стане базовим перевізником в Криму, тоді всі літаки, технічні служби розміщуватимуться на півострові.

Флот "Грозний Авіа" складається з російських суден Як-42. Якщо в Red Wings свій інтерес до Криму не приховують, то в "Грозний Авіа" це питання не коментують.

Нагадаємо, Україна має намір звернутися в Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO, спеціальний орган ООН) зі скаргою на російські авіакомпанії, які виконують рейси в аеропорт "Сімферополь", хоча не мають на це дозволу від київської влади.

У зв'язку з кримськими подіями Україна як держава, на території якої знаходиться аеропорт "Сімферополь", повідомила в усі міжнародні структури, в тому числі в Росію, про закриття аеропорту. Але російські авіакомпанії цю вимогу проігнорували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram