ГоловнаЕкономікаБізнес

У дата-центрі під вертолітним майданчиком Януковича проводять обшук

Компанію перевіряють через зв'язки з колишнім президентом

У дата-центрі під вертолітним майданчиком Януковича проводять обшук
Фото: Макс Левин

У дата-центрі "Парковий", який знаходиться на Парковій алеї в Києві, під вертолітним майданчиком проводять обшук співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури.

Про це розповів комерційний директор і співвласник "Паркового" Денис Бурдук виданню AIN.ua. Сайт дата-центру зараз недоступний, телефонний зв'язок та Інтернет у "Парковому" не працюють. Можливо, будуть вилучати обладнання.

Для проведення обшуку силовики надали рішення суду у кримінальній справі, пов'язаній з компанією "Амадеус". Ця фірма пов'язана з "Танталітом", якому належала резиденція "Межигір'я" Віктора Януковича.

Раніше "Амадеус" був співвласником "Паркового", але з березня, за даними "Капитала", компанія вже не є співвласником дата-центру. За словами Бурдука, зараз "Амадеус" є лише орендарем.

Дата-центр "Парковий" був запущений в експлуатацію в травні 2013 року і знаходиться недалеко від урядового кварталу. Загальна площа центру - 2715 кв. м, на яких розташовані 14 машинних залів на 400 шаф. На другому поверсі будівлі, де розташований дата-центр, знаходиться знаменитий вертолітний майданчик, збудований для Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram