ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував гроші газовидобувної компанії Ставицького

Компанія "Голден Деррік" заборгувала постачальникам

Суд арештував гроші газовидобувної компанії Ставицького
Фото: lifedon.com.ua

Господарський суд Києва 1 квітня арештував 34,6 млн грн нафтогазовидобувної компанії "Голден Деррік", яка пов'язана з колишніми міністрами Едуардом Ставицьким і Миколою Присяжнюком.

Як йдеться у визначенні суду, рішення прийнято за позовом київської фірми "Укрєврогаз", яка намагається стягнути борги з "Голден Дерріка" за надання геофізичних та інжинірингових робіт.

Окрім того, 25 березня, за позовом нафтосервісної компанії Esta Well Services Ukraine, Господарський суд Києва стягнув з "Голден Дерріка" близько 30 млн грн заборгованості за буріння свердловин в Україні.

Наприкінці березня "Голден Деррік" позбавили 48 ліцензій на розробку нафтогазових родовищ, які вона отримала в 2011-2012 роках в Державній службі геології та надр (тоді її очолював Ставицький).

Нагадаємо, Едуард Ставицький перебуває в розшуку в рамках справи про злочинне угруповання бізнесмена Сергія Курченка.

Раніше Генпрокуратура спільно з УБОЗ МВС України провела обшук в квартирах і офісах, які належать колишньому міністру палива та енергетики Едуарду Ставицькому. Під час обшуку місць проживання екс-міністра правоохоронці знайшли 42 кг золота і кілька мільйонів доларів готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram