ГоловнаЕкономікаБізнес

Кримські поїзди стали удвічі коротшими

Анексія погано вплинула на залізницю регіону

Кримські поїзди стали удвічі коротшими
Фото: ucraine.info

У березні кількість пасажирів у поїздах між Кримом і материковою Україною скоротилася на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Пасажиропотік між Кримом і Росією впав на 21-23%.

Про це повідомив перший заступник начальника головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Микола Козак, пише прес-служба УЗ.

За його словами, рейси до Росії здійснюють регулярно за графіком руху поїздів, але через зменшення пасажиропотоку були скорочені схеми поїздів. "Якщо раніше поїзди курсували у складі 18-20 вагонів, то зараз потяги курсують у складі 8-10 вагонів. І цього більш ніж достатньо, адже населеність цих поїздів становить від 24% до 75%, залежно від часу відправлення поїзда і днів тижня", - заявив він.

Окрім пасажирів, Кримська залізниця втрачає і вантажі. За даними головного комерційного управління, в березні Кримська дирекція перевезла лише 1,1 млн тонн вантажів, тоді як рік тому перевезла майже 1,6 млн тонн. У лютому 2014-го все було нормально - загальний обсяг вантажоперевезень становив 1,5 млн тонн.

Нагадаємо, з 1 квітня 2014 року в Криму скасували частину приміських поїздів, які з'єднують його з материковою частиною України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram