ГоловнаЕкономікаБізнес

Прибуток металургійного холдингу Ахметова знизився на 12%

"Метінвест" оприлюднив консолідований фінрезультат за 2013 рік

Прибуток металургійного холдингу Ахметова знизився на 12%
Фото: scm.com.ua

Чистий прибуток металургійного холдингу "Метінвест" Ріната Ахметова у 2013 році впав на 12% до $ 392 млн (до вирахування податків, відсотків та амортизації прибуток склав $ 2,3 млрд), консолідована виручка при цьому збільшилася на 2% до $ 12,8 млрд.

Як зазначається у повідомленні холдингу про фінансові результати за 2013 рік, металургійні підприємства принесли "Метінвесту" близько 76% виручки, а гірничодобувні - 24%.

"У 2013 році обсяг валової виручки металургійного дивізіону склав $ 9,7 млрд, що на 5% вище результату 2012 року. Зниження середніх цін на металопродукцію та нижчі обсяги реалізації трубної продукції були компенсовані вищими обсягами продажів товарного чавуну, слябів, плоского та довгомірного прокату. Обсяг валової виручки гірничорудного дивізіону скоротився на 6% до $ 3,1 млрд в основному через зниження цін на вугільну продукцію", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, до "Метінвест" входять металургійні та гірничорудні підприємства, розташовані в Україні, країнах Європи та США. Мажоритарним акціонером компанії є Рінат Ахметов.

"Метінвест" є найбільшою компанією України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram