ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Альткому" проблеми з фінансами

Автодорожня компанія не змогла заплатити 6 млн грн постачальнику

У "Альткому" проблеми з фінансами
Фото: slando.com

У донецької компанії "Дорожнє будівництво "Альтком" проблеми з фінансами. Про це свідчать судові матеріали у справі про борг компанії перед одним з її постачальників АКО "Будівельні елементи" у розмірі 6 млн грн, повідомляє "Первая инстанция".

Минулої осені суд зобов'язав "Альтком" виплатити ці гроші до липня 2014 року, однак постачальник стільки чекати відмовився і подав апеляцію.

Під час повторного розгляду "Альтком" повідомив суд, що відстрочка необхідна через складне фінансове становище. Компанія заявила, що станом на 15 січня державні замовники заборгували їй більше 227 млн грн. А крім того, фінансові проблеми посилилися іншими рішеннями судів про стягнення з "Альткому" майже 3 млн грн на користь Пенсійного фонду.

При цьому юристи переконували суд, що з 1 липня компанія знову стане платоспроможною: компанія нібито виграла тендер в Грузії на 708 млн грн і уклала договір субпідряд із корпорацією "Будівельники автомобільних доріг і транспортних споруд "Альтком" на загальну суму 913 млн грн.

Однак в апеляційному суді "Альткому" не повірили. У висновку судової колегії йдеться, що роботи за контрактом субпідряду завершаться лише наприкінці 2015 року, а документи про грузинський тендер не подані.

Суд вирішив, що постачальник "Альткому" не повинен страждати через проблеми компанії й ухвалив скасувати відстрочку на сплату боргу.

Нагадаємо, офіційно засновниками та власниками ФПГ "Альтком" є Олександр Тисленко та Сергій Павлічев. Неофіційно її пов'язують з нардепом від Партії регіонів Борисом Колесніковим. В Україні група будувала кілька об'єктів до Євро-2012, зокрема стадіон у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram