ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" утратив зв'язок із кримськими газопроводами

Крим перестав звітувати про видобуток і транспортування газу

"Нафтогаз" утратив зв'язок із кримськими газопроводами
Фото: obozrevatel.com

"Нафтогаз України" від 2 квітня перестав отримувати інформацію з 22 газорозподільних станцій магістрального газопроводу Джанкой-Феодосія-Керч на території Кримського півострова.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Окрім того, з 14 березня немає оперативних даних від "Чорноморнафтогазу" про видобуток, транспортування та використання природного газу, нафти та конденсату.

"Нафтогаз України" стурбований ситуацією, що склалася навколо функціонування "Чорноморнафтогазу". Компанія є оператором єдиної газотранспортної системи України і відповідає за безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів, а також забезпечує функції оперативно-диспетчерського управління газотранспортною системою України і балансування обсягів природного газу", - наголошують у компанії.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму визнала "Чорноморнафтогаз" власністю республіки. ДАТ "Чорноморнафтогаз" здійснює розвідку і видобуток вуглеводнів в Азово-Чорноморському регіоні (зокрема за допомогою так званих "вишок Бойка"), а також експлуатує розташовані в Криму магістральні газопроводи та підземні сховища газу.

Також у власність самопроголошеної Республіки Крим перейшло майно компанії "Укртрансгаз", яке розташоване на території півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram