ГоловнаЕкономікаБізнес

Прохоров закрив проект "Ё-мобиля"

Усю документацію та ноу-хау продано інституту НАМІ за 1 євро

Прохоров закрив проект "Ё-мобиля"

Російський мільярдер Михайло Прохоров закрив проект гібридного "Ё-мобиля". Усю документацію та ноу-хау, пов'язані з автомобілем, бізнесмен продав державному інституту НАМІ за символічні €1. У Прохорова залишиться тільки бренд "Ё".

Про це повідомляє "Коммерсантъ" із посиланням на договір про передачу прав.

Під проект гібридного "Ё-мобиля" з газобензиновим двигуном і електричною трансмісією було створено СП "Ё-Авто" (51% - в ОНЭКСИМ Михайла Прохорова, 49% - в холдингу "Яровит" Андрія Бірюкова). Зараз ОНЭКСИМ належить уже 85% цієї компанії.

Ціна "Ё-мобиля" могла становити 350-500 тис. рублів ($10-14 тис.) Первинно планували випускати 20 тис. машин на рік, було зібрано 215 тис. попередніх замовлень. Бюджет проекту оцінювали в €150 млн, випуск машин мав розпочатися в травні 2012 року. 2011 року "Ё-Авто" підписало угоду з Петербургом про будівництво заводу, але терміни запуску не раз зсували. Тепер цей завод планують продати.

Джерела видання зазначають, що через зростання цін на обладнання, що пов'язано з послабленням рубля і спаданням авторинку, ціна проекту виявилася нерентабельною.

Нагадаємо, торік у Сімферополі почали випускати електромобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram