ГоловнаЕкономікаБізнес

Син Януковича і Сбербанк России вимагають від Ахметова мільярд гривень

Позови розглядають у судах Донецька та Ростова

Син Януковича і Сбербанк России вимагають від Ахметова мільярд гривень
Фото: www.ostro.org

"Мако-трейдинг" Олександра Януковича та підконтрольний Кремлю Сбербанк России в судах вимагають від компаній, пов'язаних із бізнесменом Рінатом Ахметовим, більш ніж мільярд гривень.

Про це пишуть "Наші гроші".

Позов сина Януковича до "Метінвесту" на 94 млн грн розглядатимуть 15 квітня в Господарському суді Донецької області. Його подробиць не розкривають.

Щодо Сбербанка, його позов на $84 млн розглядали 3 квітня в Арбітражному суді Ростовської області, рішення наразі не відоме.

Сбербанк пред'являє претензії Ростовській вугільній компанії (РВК) і її поручителям - "Запоріжсталі" і трьом російським фірмам, пов'язаним з Ахметовим. Вони стосуються кредиту в розмірі 3 млрд рублів, який був наданий Сбербанком РУК на будівництво шахти "Бистрянська 1-2" у Ростовській області потужністю 750 тис. тонн коксівного вугілля. Сбербанк позивається з РВК вже рік.

Нагадаємо, за даними українського уряду, сім'я Януковича за підтримки російської влади фінансує сепаратистські акції на сході України, де Рінат Ахметов має великий авторитет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram