ГоловнаЕкономікаБізнес

Виробник горілки Medoff і "Мірна" йде з Криму

Кримська горілчана компанія планує орендувати розливні потужності конкурентів

Виробник горілки Medoff і "Мірна" йде з Криму
Фото: obozrevatel.com

Кримська горілчана компанія зупинила свій завод у Криму і шукає потужності для розливу своєї горілки Medoff і "Мірна" в інших регіонах України. Паралельно компанія розпочала оформлення на материку нової юридичної особи.

Про це "Капиталу" розповів директор КГК зі зв'язків з громадськістю Віталій Мильничук.

"Події в Криму змусили нас думати про подальший розвиток бізнесу та забезпечення його максимальної безпеки. Ухвалено рішення створити нову юридичну особу - "Істерн Беверидж Трейдинг", - заявив він.

Переговори про розлив горілки тривають, зокрема, із заводом Prime у Харківській області. КГК дивилася також завод Nemiroff у Вінницькій області для виробництва слабоалкогольних напоїв.

Якщо сімферопольський завод КГК відновить роботу, то він забезпечуватиме потреби Криму і, в далекій перспективі, Росії. Підприємство, розташоване на материку, виготовлятиме товар для України.

За даними дослідницької компанії RTRI, частка КГК на українському горілчаному ринку 2013 року в натуральному вираженні становила 15,4%, у грошовому - 13,9%. Загальний обсяг ринку горілки (легальний і нелегальний) становить близько 30 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram