ГоловнаЕкономікаБізнес

Киргизстан віддав свою ГТС "Газпрому"

Компанію "Киргизгаз" перейменують на "Газпром-Киргизстан".

Киргизстан віддав свою ГТС "Газпрому"
Фото: i-g-t.org

"Газпром" у четвер купив газотранспортну систему Киргизстану за один долар.

Договір про продаж підписано між "Газпромом" і "Киргизгаз" у Бішкеку, пише "Прайм".

"Це історична подія. Сьогодні підписано договір про купівлю-продаж 100% акцій ВАТ "Киргизгаз" "Газпромом". "Киргизгаз" входить у нашу велику сім'ю. Нове підприємство буде називатися "Газпром-Киргизстан", - заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер.

Продаж "Киргизгазу" є частиною газової угоди між урядами Росії і Киргизстану. Згідно з підписаною торік угодою, всі активи "Киргизгазу": газопроводи, газорозподільні станції та підземні сховища - переходять "Газпрому" за символічну ціну в один долар.

Росія зі свого боку гарантує вкладення інвестицій у модернізацію газової інфраструктури компанії в розмірі не менш ніж 20 млрд рублів протягом п'яти років. Усі боргові зобов'язання "Киргизгазу" обсягом не менш ніж 40 мільйонів доларів переходять російській стороні.

Угоду укладено на 25 років, після чого за бажанням Киргизстан зможе викупити в російської компанії свої активи. "Газпром" зобов'язується забезпечувати безперебійні постачання газу в республіку. І йому гарантується виключне право на імпорт природного газу в країну, захист інвестицій від експропріації та націоналізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram