ГоловнаЕкономікаБізнес

Альфа-Банк вивозить своє підприємство в Крим, - журналісти

Російське керівництво хоче продати обладнання майбутньому кримському заводу

Альфа-Банк вивозить своє підприємство в Крим, - журналісти
Фото: rbc.ua

ПАТ "Альфа-Банк Україна" організовує банкрутство містотворчого підприємства Нової Каховки - найбільшого в Європі газобетонного заводу ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1", ЗБМ №1.

Про це повідомляє газета Новокаховської міської ради "Нова Каховка", інформує РБК-Україна.

За повідомленням місцевих ЗМІ, причиною банкрутства будівельного заводу є бажання російського керівництва "Альфа Банку" продати обладнання для виробництва газобетону компанії, яка планує найближчим часом побудувати аналогічне підприємство в Криму.

"Свого часу наше підприємство фактично сформувало в Криму нову будівельну технологію. В основі цієї технології - вироблений заводом газобетон. Саме Крим споживає левову частку продукції ЗБМ №1. Нинішній спікер Криму Володимир Константинов, власник будівельних компаній "Консоль ЛТД", "Інвестиційно-фінансова компанія "Крим-Фінанс" і ТОВ "Цар-Град-Буд" особисто зацікавлений у перенесенні виробництва газобетону до Криму. У цій справі він знайшов повне розуміння з рейдерами від російського "Альфа Банку", які восени минулого року "віджали" завод", - пишуть ЗМІ.

Видання посилається на засновника заводу Івана Вінника: "Сьогодні, завдяки зусиллям "Альфа Банку", у Константинова з'явиться можливість купити вже готове підприємство і по частинах перевезти його на півострів".

За словами Вінника, представники ПАТ "Альфа-Банк Україна" увійшли в керівництво кредитованого підприємства і припинили при цьому обслуговувати вже видані кредити. У підсумку за півріччя позичковий борг побільшав на 30% і становить сьогодні понад 400 млн грн.

Також Вінник повідомив, що менеджмент, поставлений "Альфа Банком", накопичив 1,5 млн грн зарплатних боргів перед співробітниками підприємства, при тому, що з постачальниками сировини і матеріалів для виробництва газобетону компанія розплатилася.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram