ГоловнаЕкономікаБізнес

На рахунках Курченка арештували 700 млн грн

Міндоходів розслідує сім кримінальних справ, пов'язаних із бізнесменом

На рахунках Курченка арештували 700 млн грн
Фото: metalist.ua

На рахунках близького до колишньої влади бізнесмена Сергія Курченка арештували близько 700 млн грн. Також арешт накладено на Херсонську нафтоперевалку вартістю більш ніж 200 млн грн, яка теж належить Курченкові.

Про це повідомила прес-служба ГУ Міндоходів у Києві.

За словами в.о. начальника слідчого управління фінансових розслідувань Сергія Потоцького, співробітники Міндоходів, які наклали арешт на активи бізнесмена, розслідують сім кримінальних справ проти посадових осіб підприємств, пов'язаних із Курченком.

Зокрема, три з них - це ухилення від сплати податків на загальну суму більш ніж 182 млн грн. Слідчі також виявили факт розкрадання і відмивання близько 800 млн грн. Є ще дві справи за фактом фіктивного підприємництва, за ними проходять майже 50 фірм.

Окрім того, триває робота з руйнування схем незаконного формування податкового кредиту на ПДВ, унаслідок якого збитки держави сягнули майже 2 млрд грн.

Нагадаємо, Курченка також підозрюють у розкраданні майна державного підприємства "Укргазвидобування" на мільярд гривень, а також у розкраданні 33 тис. тонн бензину компанії "Нафтогаз України", переданого на зберігання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram