ГоловнаЕкономікаБізнес

Ощадбанк хоче відсудити в Жеваго акції "АвтоКрАЗу"

Завод заборгував 900 млн грн за кредитом

Ощадбанк хоче відсудити в Жеваго акції "АвтоКрАЗу"
Фото: www.autokraz.com.ua

Державний Ощадний банк намагається відсудити у компаній, пов'язаних з бізнесменом Костянтином Жеваго, 23% акцій виробника вантажівок "АвтоКрАЗ" і пакети акцій п'яти його постачальників: Полтавського автоагрегатного заводу (55,1%), Токмацького ковальсько-штампувального заводу (80,9%), Херсонського заводу карданних валів (83,1%), підприємства "Кам'янець-Подільськавтоагрегат" (41%) і Сімферопольського заводу автокерма (29,8%)

Про це пише газета "Капитал".

Ці цінні папери були заставою для кредитної лінії на $40 млн, які Ощадбанк відкрив для "АвтоКрАЗу" наприкінці 2008 року, йдеться у визначеннях і рішенні Господарського суду Києва. У зв'язку з невиконанням "АвтоКрАЗом" умов договору Ощадбанк відкликав кредитну лінію. Разом з усіма штрафними санкціями завод винен банку близько 900 млн грн.

За оцінками юристів, розгляд цієї справи в судах може зайняти від півроку до декількох років. Радник юридичної фірми "Василь Кісіль і Партнери" Олексій Случ повідомив, що такі судові розгляди (розгляд справи в судах першої, апеляційної та касаційної інстанціях) тривають у середньому шість-сім місяців.

При цьому будь-яка дрібниця може бути формальним приводом для відправлення справи на нове коло, вважає старший юрист юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" Олександр Ткачук.

Нагадаємо, холдингова компанія "АвтоКрАЗ" входить до групи "Фінанси та Кредит" бізнесмена Костянтина Жеваго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram