ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнесу підготують податкову амністію

Податкова міліція закрила 700 кримінальних справ проти підприємців

Бізнесу підготують податкову амністію
Фото: Макс Левин

Верховній Раді запропонують прийняти рішення про амністію для тих підприємців, які були залучені в податкові махінації попередньою владою.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у парламенті.

"Ми не виключаємо того, що в парламенті треба буде прийняти рішення про податковий компроміс між суб'єктами підприємницької діяльності і державою. Для того, щоб люди знали, що вони заплатили державі і їх ніхто не буде переслідувати", - сказав Яценюк.

Він також розповів, що податкова міліція закрила 700 кримінальних справ, порушених попередньою владою проти бізнесу. "За моїм дорученням податкова міліція закрила 700 кримінальних справ, метою яких було не розслідувати фінансові порушення, а відібрати бізнес. Це був чистий державний рекет", - заявив він.

Прем'єр підкреслив, що податкову міліція буде ліквідовано, а на її місці створять так звану "фінансову поліцію" - службу фінансових розслідувань.

"Підготовлено проект закону про створення служби фінансових розслідувань. Наша пропозиція в тому, щоб з семи контролюючих органів, які приходять до підприємців, зробити одну єдину службу, яка матиме право перевіряти підприємства", - заявив Яценюк і додав, що така структура займатиметься безвиїзним наглядом. Виїзний нагляд буде тільки в тому випадку, якщо будуть розслідування у фінансовій звітності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram