ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережа магазинів одягу H & M відклала вихід на український ринок

Події в Україні налякали іноземні магазини

Мережа магазинів одягу H & M відклала вихід на український ринок
Фото: www.shopwestfarms.com

Одна з найбільших у Європі мереж магазинів одягу H & M заморозила свої плани щодо виходу на український ринок.

Її перша торгова точка повинна була з'явитися в центрі Києва у 2014 році, потім планувалося відкривати магазини в столичних торгово-розважальних центрах. але через події в Україні, ці плани були відкладені, пише "Капитал" з посиланням на свої джерела на ринку.

Hennes & Mauritz - це одна з найбільших у Європі роздрібних мереж з продажу одягу зі штаб-квартирою в Стокгольмі. Шведи працюють в 49 країнах світу, де відкрито близько 3 тис. магазинів. Продажі мережі в 2012 році склали $ 15,3 млрд.

Відкласти свій вихід в Україну вирішили також у французької мережі з продажу спортивного одягу Decathlon (належить власникам Auchan) і в британському рітейлері з продажу натуральної косметики Body Shop.

Перший квартал 2014 став одним з найскладніших для непродовольчих мереж за останні п'ять років. Продавці фіксують падіння продажів на 20-30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Щоб стабілізувати ситуацію, магазини проводять розпродажі навіть нових колекцій.

Нагадаємо, в першому кварталі жителі України придбали товарів на 204,9 млрд грн, що на 7,7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram