ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній німецький розвідник з оточення Путіна отримав великий підряд у Криму

Давній знайомий Путіна займеться мобільними електростанціями для півострова

Колишній розвідник з НДР та давній знайомий президента РФ Володимира Путіна Маттіас Варніг отримав контракт на 97,4 млн  рублів (близько $ 2,7 млн), пов'язаний з Кримом.

Його фірма "ЕФЕСк" перемогла на торгах, де визначався виконавець робіт на демонтаж чотирьох мобільних газотурбінних електростанцій, що перебувають в Московському регіоні, та підготовку майданчиків під них в Криму, пише видання "Публичные деньги". Пропозиції конкурентів "ЕФЕСк" відхилили, оскільки запропоновані ними умови оплати не підійшли замовнику.

Колишній ендеерівський розвідник Маттіас Варніг контролює 26% компанії "ЕФЕСк" через швейцарську фірму Interatis Engineering.

За даними російських ЗМІ, Варніг був співробітником розвідки НДР в той же час, коли службу в НДР проходив Володимир Путін, і з тих пір тісно пов'язаний з ним. Зараз Варніг займає високі посади в декількох найбільших російських держкомпаніях.

Він є є головою ради директорів "Транснафти" і UC Rusal, входить до наглядової ради ВТБ, а також є членом ради директорів "Роснафти" та банку "Росія". У березні 2006 року він був затверджений на посаді керівника фірми Nord Stream ("Північний потік").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram