ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" упевнений, що Європі без нього не обійтися

Росія прогнозує, що європейський газовий ринок зросте

"Газпром" упевнений, що Європі без нього не обійтися
Фото: www.gazprom.com

Російський "Газпром" вважає, що Європа не зможе обійтися без російського газу за будь-якого розвитку подій.

Як сказано в повідомленні компанії, європейський газовий ринок у довгостроковій перспективі зростатиме через  ширше використання газу як автомобільного палива і в електроенергетиці. Власний видобуток при цьому буде скорочуватися, а отже, Європі знадобиться більше і трубопровідного газу, і скрапленого.

При цьому "Газпром" прогнозує, що у зв'язку з ініціативами про обмеження експорту СПГ в декотрих країнах у перспективі світовий ринок може зіткнутися з дефіцитом газу.

"У сформованій ситуації нарощування "Газпромом" експортного постачання газу в Європу, зокрема завдяки проектам "Північний потік" і "Південний потік", а також реалізація СПГ-проектів у Балтиці та на Далекому Сході дозволять компанії не тільки задовольнити підвищений попит серед європейських споживачів, а й вийти з додатковими обсягами російського газу на преміальний ринок Азіатсько-Тихоокеанського регіону", - вважають у російській компанії.

Нагадаємо, частка "Газпрому" на європейському газовому ринку торік зросла майже до 30% із 26% рік перед тим.

У 2013 році загальне споживання газу в Європі становило 541 млрд кубометрів, із яких 253 млрд кубометрів припало на імпорт, а 288,1 млрд було видобуто самими країнами. "Газпром" поставив до Європи 161,5 млрд кубометрів. На другому після "Газпрому" місці в постачаннях до Європи знаходиться Алжир (37,9 млрд), на третьому - Катар (24,8 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram