ГоловнаЕкономікаБізнес

Продажі українського металу в Росію впали на 30%

Ринок СНД для металургів оцінюють у $3 млрд

Продажі українського металу в Росію впали на 30%
Фото: dmz-petrovka.dp.ua

У січні-березні продажі української металопродукції в Росію впали більш ніж на 30%.

Про це свідчать дані профільного об'єднання "Металургпром".

"Експорт у країни СНД порівняно з аналогічним періодом 2013 року поменшав на 38%, у тому числі в Росію - на 31%. Що для нас ринок СНД? Тільки для металопродукції, що відвантажується - це близько $3 млрд. У географічній структурі торік у нас СНД було 17,5%, за три місяці цього року - 10,9%. Росія була 12,6% від усього експорту, стала 8,7%", - заявив сьогодні генеральний директор "Металургпрому" Олександр Зражевський.

На його думку, скорочення цього ринку не вдасться відшкодувати постачанням у Євросоюз чи на Близький Схід ні в короткостроковій перспективі, ні в довгостроковій.

Начальник відділу аналізу ринків чорної металургії держпідприємства "Держзовнішінформ" Олександр Шейко і собі додав, що внаслідок згортання постачань валютна виручка металургів упала на 34%, до $350 млн. Імпорт метпродукції з Росії скоротився на 13% у фізичному вираженні і на 40% у грошовому.

"Такі тенденції зберігаються, і думаю, що до стабілізації ситуації в країні та у відносинах з Росією зовнішня торгівля між країнами буде скорочуватися", - додав Шейко.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що експорт українських вагонів у Росію впав на 85%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram