ГоловнаЕкономікаБізнес

У Ахметова пригрозили знеструмити Крим

Підприємства півострова заборгували "ДТЕК Крименерго" 741 млн грн

У Ахметова пригрозили знеструмити Крим
Фото: www.dtek.com

Рівень розрахунків за електроенергію кримськими підприємствами та організаціями у березні став рекордно низьким. Водоканали розрахувалися тільки на 18%, бюджетні організації - на 32%, підприємства ЖКГ - на 63%.

Борги за електроенергію в Криму ставлять під загрозу електрозабезпечення всіх споживачів, повідомила прес-служба енергохолдингу ДТЕК, який продає електрику на півострові через компанію "Крименерго".

"Загальна сума заборгованості споживачів перед "ДТЕК Крименерго" становить 741 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж "ДТЕК Крименерго" платить щомісяця до "Енергоринку" за електроенергію для півострова", - підкреслює холдинг.

Найбільше заборгували "Вода Криму" (надає послуги централізованого водопостачання та водовідведення в 86 населених пунктах Криму) - 50,2 млн грн, "Кpимтеплокоммуненеpго" - 17,6 млн грн, "Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Південного берега Криму" - 8 , 3 млн грн.

"ДТЕК Крименерго" не має ні права, ні можливості відпускати електроенергію споживачам без оплати, тому що це ставить під загрозу енергопостачання Криму. Щоб зберегти енергетичну стабільність на півострові, ми закликаємо всіх наших клієнтів вчасно та в повному обсязі оплачувати рахунки за світло згідно договірних умов", - зазначив директор з продажу компанії Дмитро Гонтар.

Нагадаємо, енергопостачання Криму зараз майже повністю залежить від материкової України. Існуючі на півострові станції покривають тільки 10-30% з 1400 МВт, необхідних регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram