ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія не пропустила в Узбекистан п'ять вагонів української курятини

М'ясо затримали на російському кордоні через відсутність дозволів

Росія не пропустила в Узбекистан п'ять вагонів української курятини
Фото: express.te.ua

Інспектори Россільгоспнагляду затримали на кордоні п'ять вагонів із 188,5 т м'яса птиці, які з України їхали в Узбекистан.

Як повідомляє сайт відомства, їх зупинили в пункті пропуску Гукове (Ростовська область) через відсутність дозволу на транзит.

Відправником м'яса птиці була Миронівська птахофабрика, яка входить до холдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка. Одержувачем курятини мала стати ташкентська фірма Global Leather Manufacture.

Нагадаємо, Миронівська птахофабрика займає перше місце серед п'яти бройлерних господарств МХП за обсягом виробництва. Вона випускає більш ніж 220 тис. т курятини на рік, 2012 року на неї припала понад половина від усього виробництва курятини холдингу.

МХП - один з найбільших українських виробників аграрної продукції. Крім птахівництва та суміжних виробництв, холдинг  вирощує кукурудзу, соняшник, пшеницю, ріпак, фрукти, постачає на ринок яловичину, виготовляє ковбасні вироби.

Йому належать торгові марки "Наша Ряба", "Легко!", "Дружба народів", "Бащинський", "Європродукт", "Сертифікований Ангус", "Фуа Гра". Земельний банк компанії становить близько 360 тис. гектарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram