ГоловнаЕкономікаБізнес

Microsoft та Oracle приєднуються до санкцій проти Росії

Російським банкам відключають програмне обслуговування

Microsoft та Oracle приєднуються до санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Американські IT-корпорації Microsoft, Oracle, Symantec і HP приєднуються до санкцій, запроваджених американським урядом проти російських банків та компаній, і можуть повністю припинити співпрацю з ними.

За інформацією джерел "Газеты.Ru", компанії планують відключити своє програмне забезпечення, яке використовується росіянами, і припиняють поставки обладнання.

Проте, в російських банках розраховують, що серйозних ускладнень після згортання співпраці з провідними IT-виробниками США у них не виникне. "У випадку з Microsoft припинення ліцензії - це всього лише припинення підтримки, але не обладнання. Що стосується закупівлі обладнання, є обхідні способи, це ні для кого не секрет", - сказав один зі співрозмовників видання.

Більш серйозні проблеми виникнуть, якщо до санкцій приєднається німецька компанія SAP. Її програмне забезпечення використовується більшістю великих російських компаній, і знайти йому заміну буде набагато складніше.

"Відключення Microsoft і Oracle - це тільки перша ланка в ланцюжку відключень у Росії. SAP поки не оголошував про приєднання до санкцій проти Росії", - заявив секретар комісії Держдуми зі стратегічних інформаційних систем Андрій Чорногоров.

Нагадаємо, до списку санкцій США входять російські компанії, пов'язані з мільярдерами Геннадієм Тимченком, братами Ротенбергами та Юрієм Ковальчуком: банк "Россия", ТОВ "Акваніка", ТОВ "Авіа Груп", ТОВ "Авіа Груп Норд", ЗАТ "Зест", ІнвестКапіталБанк, Собінбанк, "Сахатранс", СМП Банк, "Будгазмонтаж", "Будтрансгаз", "Будтрансгаз-М", ІК "Аброс", "Трансойл", Volga Group.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram