ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" знизити ціну газу заднім числом

Якщо сторони не досягнуть згоди, Україна подасть до суду

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" знизити ціну газу заднім числом
Фото: Макс Левин

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" переглянути рівень ціни на газ, яку Україна змушена була платити в минулому.

Як повідомляє прес-служба української компанії, 28 квітня "Нафтогаз" надіслав "Газпрому" передарбітражну ноту з пропозицією врегулювати спірні питання договору купівлі-продажу природного газу, укладеного між двома компаніями 2009 року на переговорах.

"Вимоги про перегляд стосуються декількох основних положень договору, ключовим питанням є перегляд ціни на газ. Мова йде і про ціну на газ, запропоновану українській стороні з першого квітня поточного року, і про рівень ціни, яку НАК "Нафтогаз України" мусила платити в минулому. Останнє автоматично ставить під сумнів обґрунтованість розміру заборгованості за спожитий у минулих періодах природний газ, погашення чого вимагає ВАТ "Газпром", - сказано в повідомленні.

Також наголошено, що якщо сторони не досягнуть згоди шляхом переговорів протягом 30 днів, усі не вирішені шляхом переговорів питання будуть передані на розгляд в Арбітражний інститут Стокгольма.

Нагадаємо, "Газпром" оцінює заборгованість України за постачений газ у $3,5 млрд. Ще $11 млрд компанія вимагає за недобір газу у 2013 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram