ГоловнаЕкономікаБізнес

Білий дім радить американським топ-менеджерам не їхати на "російський Давос"

США намагаються налякати Путіна торговою ізоляцією

Білий дім радить американським топ-менеджерам не їхати на "російський Давос"
Фото: visit-petersburg.ru

Білий дім радить керівникам американських корпорацій не брати участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі, який відбудеться 22-24 травня за участі президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише The New York Times. За даними видання, із закликом до глав компаній не брати участь у форумі звернулися представники адміністрації президента США Барака Обами, такі як його радники Валері Джарретт і Джеффрі Зайєнтс, міністр фінансів Джейкоб Лью, міністр торгівлі Пенні Прітцкер. "Вони переважно говорили: "Ми не вказуємо вам, що робити, але це [участь в ПМЕФ] виглядатиме непривабливо", - повідомив один з керівників компаній.

Від участі в ПМЕФ вже відмовилися або збираються це зробити глави Alcoa, Goldman Sachs, PepsiCo, Morgan Stanley, ConocoPhillips. Можлива ситуація, що в Санкт-Петербург не приїде жоден з американських CEO. Компанії, які побоюються потрапити в немилість у Росії, відправляють на форум керівників рангом нижче.

На сайті форуму в якості учасників наразі записані топ-менеджери таких американських компаній, як Caterpillar, Goldman Sachs, The Boston Consulting Group, National Oilwell Varco, Morgan Stanley, CNBC International.

Видання зазначає, що нинішня ситуація є прямо протилежною торішній. Тоді адміністрація Обами навпаки закликала компанії до участі в ПМЕФ для зміцнення торговельних зв'язків.

Петербурзький міжнародний економічний форум, який називають "російським Давосом", проводиться з 1999 року за ініціативою уряду РФ і "Газпрому" і на даний момент є одним з найбільших тематичних заходів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram