ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільшою компанією світу визнали китайський банк

Опубліковано свіжий список Global 2000

Найбільшою компанією світу визнали китайський банк
Фото: money.cnn.com

Китайський банк ICBC очолив рейтинг найбільших публічних компаній Global 2000, який щорічно публікує журнал Forbes. Компанії у цьому списку оцінюються на основі чотирьох показників - річного прибутку, чистого прибутку, розміру активів, а також ринкової капіталізації.

ICBC зайняв 21 місце за прибутком, 3-тє за доходами, 2-ге за активами і 17-те за вартістю. Але все разом це дозволило йому очолити рейтинг другий рік поспіль, йдеться на сайті Forbes.

Друге і третє місце зайняли ще два китайські банки - China Construction Bank та Agricultural Bank of China. Наступні п'ять місць окупували американські компанії JPMorgan Chase, Berkshire Hathaway, Exxon Mobil, General Electric, Wells Fargo, а замикають десятку ще два представника КНР - Bank of China і PetroChina.

Серед європейських компаній найбільшою стала голландська Royal Dutch Shell, яка зайняла 11 місце в рейтингу.

Найдорожчою компанією світу названа американська Apple - $483,1 млрд, найприбутковішою - іпотечне агентство Fannie Mae з США з показником $ 84 млрд. Воно ж очолило рейтинг компаній з найбільшими активами, їх оцінили у $ 3,2 трлн. Найбільший прибуток у 2013 році був у торгової мережі Wal-Mart - $ 476,5 млрд.

Українських компаній у рейтингу не виявилося. Серед російських вище всіх розташувався "Газпром", який зайняв 21-шу позицію.

Нагадаємо, у січні цього року свою версію найбільших компаній світу представив Bloomberg, який ранжує фірми за ринковою капіталізацією. За її версією, ICBC займає лише п'яте місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram