ГоловнаЕкономікаБізнес

"Ростелеком" викуповує кабелі зв'язку в українських операторів у Криму

Вартість укладених угод оцінюють у $30 млн

"Ростелеком" викуповує кабелі зв'язку в українських операторів у Криму
Фото: ru.focus.lv

Російська телекомунікаційна компанія "Ростелеком" викупила в українських операторів телекомунікаційне обладнання і понад 2 тис. кілометрів волоконно-оптичних кабелів у Криму на суму близько $30 млн.

Угоду оформлено на одну з "дочок" російської компанії - ТОВ "Міранда-медіа", повідомляють "Ведомости" з посиланням на джерела.

Куплена інфраструктура належала трьом українським компаніям, але відомі назви лише двох із них - "Датагруп" і "Атраком". Переговори вели також з "Укртелекомом" Ріната Ахметова, але сторони не зійшлися в ціні.

За оцінками аналітичного агентства iKS-Consulting, ринок телекомунікацій Криму і Севастополя оцінюють у $1,8 млрд. При цьому більш ніж 11% припадає на широкосмуговий доступ в Інтернет, 8% - на платне телебачення (включно з кабельним телебаченням і платним супутниковим доступом), 7% - на фіксовану телефонію. На кінець 2013 року в Криму і Севастополі сукупно налічували 532 тис. абонентів фіксованої телефонії, 263 тис. - кабельного Інтернету, 364 тис. абонентів платного телебачення.

Нагадаємо, раніше "Ростелеком" побудував підводний кабель зв'язку, який з'єднав Крим з Росією через Керченську протоку. Вартість цього проекту оцінюють щонайменше в $11 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram